Halidiye’de İsrail yapımı silahlar ele geçti

09 Ekim 2012

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Humus’un Halidiye semtinde yaptığı operasyonlarda çok sayıda İsrail yapımı silah ele geçirdiği bildirildi.

 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin Humus’un Halidiye semtinde yaptığı operasyonlarda çok sayıda İsrail yapımı silah ele geçirdiği bildirildi.

El Alem televizyonunun haberine göre Suriye güvenlik güçleri, Humus’un Halidiye semtindeki ana caddeyi kontrol altına aldı.

Silahlı grupların bölgeden temizlenmesi iin yapılan operasyonlarda 100’den fazla militanın öldürüldüğü belirtilirken çok sayıda İsrail yapımı silaha da el konulduğu açıklandı.

Suriye güvenlik güçlerinin Halidiye semtinin büyük bir bölümünü silahlı militanlardan temizlediğini belirten el-Alem televizyonu, Suriyeli bir askeri yetkilinin de Halep’teki silahlı grupların tamamen temizlenmesi için çok yakında Halep’e askeri birlik sevk edileceğini söylediğini duyurdu.

Öte yandan Halep’teki silahlı gruplara mensup keskin nişancıların Şeyh Maksud ve Kazasker semtlerdeki dört belediye işçisini öldürdüğü bildirildi.

Belediye işçilerinin silahlı gruplardan temizlenen bölgelerdeki halkın evlerine dönüşünün sağlanması için temizlik çalışmaları yaptığı öğrenildi.