Şam’dan Erdoğan’a cevap

09 Ekim 2012

YDH- Şam yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik savaş ihtimaline ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

 

YDH- Şam yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik savaş ihtimaline ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Breakingnews’in haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Başbakan Erdoğan’ın son açıklamalarına tepki göstererek Suriye’nin hiçbir ülkeyle savaş istemediğini; ancak herhangi bir saldırı karşısında da her karış toprağını savunacağını söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, bir radyoya verdiği demeçte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara’nın cumhurbaşkanlığına getirilmesi talebine de tepki gösterdi.

Makdisi, “Suriye’de kararı verecek olan halktır. Türkiye, kendisine hangi hükümetin yararlı olacağını söyleme iznini bize verdiğinde biz de Ankara’ya bizim ne yapmamız gerektiğini söyleme izni veririz” dedi.

Suriye içinde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda da bulunan Makdisi, “Suriye ordusu savunmada bulunmaktadır. Merminin, topun bombaların atıldığı bir ortamda artık demokrasi veya özgürlük talepleri söz konusu değildir” dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Suriye’de çatışan tarafları çatışmalara son vermeye çağırmasına da değinen Cihad Makdisi, “Çatışmalara son verilmesinin hedefi siyasi müzakerelerdir. Şu anda nasıl müzakere yapılabilir; karşı taraf Suriye yönetimi ile müzakereleri reddetmektedir” dedi.