Irak bugün de kan gölüne döndü

01 Ocak 1970

SAAF-İmam Musa Kazım’ı anma merasimleri için toplanan kalabalığa yönelik saldırılarda 20

SAAF-İmam Musa Kazım’ı anma merasimleri için toplanan kalabalığa yönelik saldırılarda 20 kişinin öldüğü 200’den fazla kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

 

El-Irakiye televizyonu Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayanarak İmam Musa Kazım’ın kabrine yapılan silahlı saldırıda 14 kişinin öldüğünü 200’den fazla kişinin de yaralandığını açıklarken, el-Cezire televizyonu saldırıda öldürülenlerin sayısının 15 olduğunu belirtti.

 

Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre ise Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kasım Yahya Allavi yaptığı açıklamada, Şiilere yönelik saldırıların çoğunun, Kazımiye'deki türbeye yapılan yürüyüş sırasında düzenlendiğini kaydetti.

 

Tören için toplanan Şiilere açılan ateşte 5 kişinin öldüğü, 42 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Irak güvenlik güçlerinin de Şiilere ateş açanlardan 4'ünü öldürdüğü belirtilmişti.

 

Mehrnews Haber Ajansı ise ölenlerin sayısının 20'ye çıktığını bildirerek 240 kişinin de yaralı olduğunuifade etti. 

 

Geçen yıl da İmam Musa Kazım’ı anma merasimleri için toplanan kalabalığa havan topuyla saldırı düzenlenmiş ve köprü üzerinde yaşanan izdihamdan dolayı binden fazla Iraklı hayatını kaybetmişti.