“ABD askerleri neden Mısır’da”

10 Ekim 2012

YDH- Mısırlı bazı milletvekilleri ülkedeki Amerikan askeri varlığının ve Sina’da yaşanan olayların sansür edildiğini açıkladı.

 

YDH-Mısırlı bazı milletvekilleri ülkedeki Amerikan askeri varlığının ve Sina’da yaşanan olayların sansür edildiğini açıkladı.

Arap dünyasının etkili haber sitelerinden Muhit’in bildirdiğine göre Mısırlı politikacılardan Muhammed Ebu Hamid, ülkedeki Amerikan askeri varlığı ile Sina ile ilgili gelişmelerin sansür edilmesini eleştirerek bunların her ikisinin de ülkenin ulusal güvenliği ile alakalı olduğunu söyledi”

Mısır’da Amerikan askeri varlığına ilişkin ciddi delillerin olduğunu belirten Ebu Hamid, “Amerikan ordusuna bağlı bir şirkete mensup kaynakların verdiği bilgilere göre bu şirket, Mısır’daki Amerikan hava kuvvetlerine bağlı birliklere lojistik sağlamak için Amerikan ordusuyla 95 milyon Dolarlık bir anlaşma yapmış” dedi.

Mısır’dan yayın yapan bir televizyon kanalına demeç veren Muhammed Ebu Hamid, “Yetkililer, Amerikan güçlerinin Mısır’da bulunuş gerekçesi ve bunların sayısı konusunda halka açıklamada bulunmalıdır. Yetkililer, Pentagon’un Mısır’da neyin peşinde olduğunu açıklamalıdır. Çünkü Amerikan güçleri halkın bilgisi dışında ülkemizde bulunmaktadır” dedi.

Söz konusu şirketin Amerikan ordusuyla 2012 yılının mart ayında anlaşma imzaladığını belirten Muhammed Ebu Hamid, anlaşmanın imzalandığı tarihte henüz Anayasa Mahkemesi’nin parlamentoyu  feshetme kararını vermediğine dikkat çekti.

 Gelecek ay Mısır’daki Amerikan askeri varlığı konusunda araştırma yapmak üzere Amerika’ya gitmeyi düşündüğünü belirten milletvekili Muhammed Ebu Hamid, ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim sırasında Muhammed Mursi’yi desteklediğine ilişkin iddiaları da araştıracağını söyledi.

Ebu Hamid, “Cumhuriyetçi Başkan Adayı Mit Romney, Barack Obama’yı Mısır seçimlerinin ikinci turunda Muhammed Mursi’ye yardım etmekle suçladı. Eğer bu iddia doğruysa hem içeride hukuk yoluyla hem de dışarıda uluslar arası hukuk çerçevesinde Muhammed Mursi aleyhine dava açacağım” diye konuştu.