ÖSO: Türk uçakları Suriye’yi bombaladı

13 Ekim 2012

YDH- Özgür Suriye Ordusu, Türk savaş uçaklarının Suriye içerisindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

 

YDH-Özgür Suriye Ordusu, Türk savaş uçaklarının Suriye içerisindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

El-Arabiya televizyonu, Özgür Suriye Ordusu’nun, Türkiye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, Suriye içerisindeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlediğini  açıkladığını duyurdu.

AFP'ye konuşan bir Türk yetkili ise bugün sabah Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarının, ülkenin güney doğu sınırına giderek, Türkiye sınırına yaklaşan Suriye ordusuna ait helikopterleri uzaklaştırdığını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen Türk yetkili, Suriyeli devrimcilerin eline geçen Asmaren'i bombalamak için Suriye ordusunun bölgeye savaş helikopterleri göndermesinden sonra Türkiye'nin de bölgeye savaş uçağı gönderdiğini belirtti.

El-Arabiya televizyonu Türkiye savaş uçaklarının, son aylarda Suriye'ye ait savaş helikopterlerine yönelik bu tarz operasyonlar yaptığını öne sürdü.