Şam’dan Türkiye’ye el-Kaide suçlaması

18 Ekim 2012

YDH- Suriye yönetimi, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın el-Kaide militanlarını Suriye’ye gönderme konusunda anlaşma yaptıklarını öne sürerek BM’ye şikayette bulundu.

 

YDH-Suriye yönetimi, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın el-Kaide militanlarını Suriye’ye gönderme konusunda anlaşma yaptıklarını öne sürerek BM’ye şikayette bulundu.

El Menar televizyonunun haberine göre Suriye yönetimi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a bir mektup göndererek Türkiye ve Suudi Arabistan’ın el-Kaide militanlarını Suriye’ye göndermek için anlaşma yaptıklarını öne sürdü.

Suriye yönetiminden BM Güvenlik Konseyine de gönderilen mektupta “Sahip olduğumuz güvenilir bilgiler, el-Kaide örgütüyle ilişkili bazı çevrelerin, Türk ve Suudi taraflarla el-Kaide militanlarının Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderilmesi konusunda anlaşma yaptığını göstermektedir” denildi.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından silahlandırılıp desteklenen el-Kaide militanlarının Suriye’deki eylemleriyle ilgili somut belgelerin de yer aldığı mektupta “bu tür adımlar, Suriye’de diyalogun ve barışçı çözüm yollarının önünü kapatmaktadır” denildi.

Suriye dışişleri bakanlığı tarafından gönderilen mektupta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden bazı devletlerin terörist gruplara verdiği silah ve para desteğini kesmesinin sağlanması için ciddi adımlar atması istendi.