Adnan Arur’un ordusundan ateşkese şart

18 Ekim 2012

YDH- Selefi Şeyh Adnan Arur öncülüğünde kurulan Devrimci Askeri Konseyleri Ortak Komutanlığı, Ahdar İbrahimi'nin ateşkes çağrısına uymak için şartlar ileri sürdü.

 

YDH-Selefi Şeyh Adnan Arur öncülüğünde kurulan Devrimci Askeri Konseyleri Ortak Komutanlığı, Ahdar İbrahimi'nin ateşkes çağrısına uymak için şartlar ileri sürdü.

Hamalı selefi Şeyh Adnan Arur'un önderliğinde 28 Eylül'de Suriye'de kurulan Devrimci Askeri Konseyleri Ortak Komutanlığı, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'nin ateşkes çağrısına öne sürdükleri şartların yerine getirilmesi halinde uyabileceğini açıkladı.

Tuğgeneral Misgal Batiş Naimi, el-Cezire TV'ye yaptığı özel açıklamasında, Suriye'de akan kanın durdurulması için Devrimci Askeri Konseyleri Ortak Komutanlığı olarak İbrahimi'nin ateşkes çağrısına destek verdiklerini söyledi.

Naimi, basın açıklamasında "Fakat, ateşkes için başta kadınlar olmak üzere siyasi tutukluların serbest bırakılmasını, Humus şehri üzerindeki kuşatmanın kaldırılmasını, rejimin askeri gücünü toparlamak için ateşkesi kullanmamasını şart olarak koşmaktayız" dedi.

Naimi "Eğer rejim, ateşkes maddelerinden birisini dahi çiğnerse biz de ateşkesi sona erdireceğiz" diye konuştu.

Suriye hükümeti, İbrahimi'nin İran ve Irak'taki temaslarının ardından yaptığı ateşkes çağrısına olumlu yanıt vermekle birlikte ateşkes şartlarını görüşme üzere İbrahimi'nin Şam'a gelmesini beklediğini açıklamıştı.

İbrahimi'nin ikinci Şam ziyaretinin cumartesi günü gerçekleşmesi bekleniyor.