Kaçırılan 50 Suriyeli kurtarıldı

20 Ekim 2012

YDH- Silahlı gruplar tarafından yaklaşık 7 ay önce kaçırılan 15 Suriyelinin Tel Kelah’ta 35’inin de Halep’te güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldığı açıklandı.

 

YDH-Silahlı gruplar tarafından yaklaşık 7 ay önce kaçırılan 15 Suriyelinin Tel Kelah’ta 35’inin de Halep’te güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldığı açıklandı.

Arabi Press’in haberine göre yaklaşık yedi ay önce silahlı gruplar tarafından kaçırılan 15 Suriye vatandaşı Suriye güvenlik güçlerinin Lübnan sınırı yakınlarındaki Tel Kelah bölgesinde düzenlediği operasyon sonucu kurtarıldı.

Suriye askeri istihbaratı ve özel kuvvetleri tarafından Çarşamba günü Halep’te düzenlenen operasyonda da “Andan” bölgesinden kaçırılan 35 Suriye askerinin kurtarıldığı bildirildi.

Suriye güvenlik güçleri tarafından kurtarılan askerler arasında bir albayın da olduğu açıklandı.

NBN haber sitesi de Suriye güvenlik güçlerinin başkent Şam’a bağlı Harasta bölgesinde düzenlediği operasyonda aralarında silahlı grup liderlerinin de bulunduğu çok sayıda militanın öldürüldüğünü çok sayıda silah ve mühimmata da el konulduğunu bildirdi.