Çok sayıda Suudi güvenlik yetkilisi tutuklandı

23 Ekim 2012

YDH- Suudi Arabistan’daki bazı güvenlik yetkililerinin ülkenin doğusundaki gösterileri bastırmada yetersiz kaldıkları ve emirlere itaatsizlik ettikleri gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

 

YDH-Suudi Arabistan’daki bazı güvenlik yetkililerinin ülkenin doğusundaki gösterileri bastırmada yetersiz kaldıkları ve emirlere itaatsizlik ettikleri gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Suriye’de yayımlanan Teşrin gazetesi, aralarında Suudi ulusal muhafızları komutanlarının da bulunduğu çok sayıda güvenlik yetkilisinin gösterileri bastırma konusunda verilen emirlere itaatsizlikte bulundukları gerekçesiyle tutuklandığını bildirdi.

Söz konusu güvenlik yetkililerinin uzun süredir rejim karşıtı gösterilerin düzenlendiği Avamiye ve Katif bölgelerinde görev yaptıkları ve gösterilerin bastırılması konusunda verilen emirleri yerine getirmedikleri gerekçesiyle geçtiğimiz cuma günü tutuklandıkları bildirildi.

Her türlü siyasi gösterinin "haram" sayıldığı Suudi Arabistan'da göstericilerin “emir sahibine isyan” etmek suçlamasıyla yargıladığı belirtiliyor.