Suriye müftüsünün evi yağmalandı

30 Ekim 2012

YDH- 50 kadar selefi militanın Suriye Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun’un Halep’teki evini basıp eşyalarını yağmaladığı açıklandı.

 

YDH-50 kadar selefi militanın Suriye Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun’un Halep’teki evini basıp eşyalarını yağmaladığı açıklandı.

Fars haber ajansının geçtiğimiz hafta açılan Şam bürosunu ziyarete gelen Suriye Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, Suriye’de yaşanan şiddet ve terör olayları ile ilgili bilgi verdi.

Halep’teki evinin selefi-vehhabi militanlar tarafından basılıp yağmalandığını belirten Suriye Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, “geçtiğimiz hafta 50 kadar silahlı selefi militan Halep’teki evime saldırdı. Kapıyı kıran teröristler, evdeki eşyaları yağmalayıp çaldılar” dedi.

Vehhabi düşüncesinin Suriye’yi tahrip ettiğini belirten Hassun, “onlar İslam’ı maske olarak kullanıyorlar, zahiren dindar görünüyorlar ama hareketleri kafirlerinkine benziyor” dedi.

Silahlı gruplar, geçtiğimiz ramazan ayında da Suriye Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun’un kardeşini kaçırıp 50 milyon Suriye lirası fidye istemişti.

Ahmed Bedreddin Hassun, birçok kez kendisine yönelik suikast ve kaçırma girişimi olduğunu da belirterek gerici Arap rejimlerinin bölgede vahhabilik aracılığıyla mezhep savaşı çıkarmaya çalıştığını söyledi.