Dış müdahalenin etkileri Atlantik’in ötesine yansır

08 Kasım 2012

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkesine yapılacak bir dış müdahalenin Atlantik’in öte yakasını etkileyecek sonuçlar doğuracağını söyledi.

 

YDH-Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkesine yapılacak bir dış müdahalenin Atlantik’in öte yakasını etkileyecek sonuçlar doğuracağını söyledi.

Rusya’nın Arapça yayın kuruluşu Rusya el-Yovm televizyonuna demeç veren Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Suriye’de yaşanmakta olan şeyin dışarıdan dayatılan bir savaş olduğunu belirtti.

Suriye’ye yönelik her türlü savaşın sürdürülmekte olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, ülkesinde yaşanan bunalımın domino etkisi yapacağını söyledi.

Ülkesine yapılacak herhangi bir dış müdahalenin sonuçlarının Atlas Okyanusunun diğer yakasında da görüleceğini belirten Cumhurbaşkanı Esed, muhtemel bir askeri saldırıyla ilgili olarak da “şurası herkes için son derece açık ki böylesi bir saldırı sonunda neler olabileceğini kestirmek mümkün değildir” dedi.

Batı medyasında kendisinin iktidardan ayrılacağına ilişkin haberlere de değinen Cumhurbaşkanı Esed, “ben Suriye’de doğdum ve burada öleceğim” diye konuştu.