Ürdün Suriye politikasında Rusya’ya yaklaştı

08 Kasım 2012

YDH- Suriye’ye ait el-İhbariye televizyonu, Ürdün’ün Suriye konusundaki politikasında Rusya’ya yakınlaştığını bildirdi.

 

YDH-Suriye’ye ait el-İhbariye televizyonu, Ürdün’ün Suriye konusundaki politikasında Rusya’ya yakınlaştığını bildirdi.

El-İhbariye televizyonu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un son Ürdün ziyaretini hatırlatarak hem Ürdün’ün hem de Rusya’nın BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin başlattığı çözüm girişiminin desteklenmesi gerektiğini vurguladıklarını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Lavrov’un Ürdün ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada Moskova ile Amman’ın Suriye konusundaki görüşlerinin birbirine yakın olduğunu belirterek her iki tarafın da Suriye’deki çatışmaların bir an önce durdurulması ve muhalifler ile yönetim arasındaki görüşmelerin başlaması gerektiğini vurguladığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ürdün dışişleri bakanıyla düzenlediği ortak basın toplantısında Moskova’nın Suriye konusundaki tutumunun ilkesel olduğunu vurgulamış ve Suriye’ye yönelik her türlü dış müdahaleye karşı olduklarını belirterek sorunun Cenevre mutabakatı çerçevesinde çözülmesini istemişti.

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cevde de Suriye’de dökülen kanın durdurulması konusunda Rusya ile aynı görüşte olduklarını belirterek sorunun siyasi çözümü konusunda Moskova ile daha yakın istişare içerisinde olmak istediklerini söylemişti.