Ulusal Konsey, başkanlığa George Sabra'yı seçti

09 Kasım 2012

YDH- Suriye Ulusal Konseyi, 3 Kasım’da başlattığı Doha toplantısında, 11 kişiden oluşan yeni yönetim kurulunu belirledi.

 

YDH- Suriye Ulusal Konseyi, 3 Kasım’da başlattığı Doha toplantısında, 11 kişiden oluşan yeni yönetim kurulunu belirledi.

Ulusal Konsey tarafından yapılan açıklamaya göre Konsey'in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.

Hişam Merva, Selim el-Meslet, Hüseyin es-Seyyid, Halid el-Salih, George Sabra, Abdulbasit Seyda, Ahmet Ramazan, Ahmet Estifo, Nezir el-Hakim, Cemal el-Verd, Faruk Tayfur.

Önceki gün 41 kişilik genel sekretaryasını belirleyen Ulusal Konsey, Doha'da sürdüreceği toplantılarda, Konsey'in yeni başkanı olarak da George Sabra'yı seçtiğini duyurdu.

Öte yandan Yerel Koordinasyon Komiteleri, Konsey içerisinde Müslüman Kardeşler Cemaati'nin baskın güç haline gelmesini protesto ederek, Ulusal Konsey’den çekildiğini ilan etti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri resmi sözcüsü Rima Felihan, Riyad Seyf girişimi olarak da bilinen Ulusal Girişim Kurulu'na katılacaklarını belirtirken, Ulusal Girişim Kurulu'nun yakında ilan edileceğini söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bir hafta önce yaptığı açıklamada, Suriyeli muhaliflerin yeni bir siyasi liderliğe ihtiyaçlarının olduğunu belirtmiş, Konsey'den yeni kurulacak siyasi örgütün bir parçası olmasını istemişti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Katar'ın başkenti Doha'da devam eden söz konusu girişimin başarılı bir şekilde neticelenmesi için Suriye Büyükelçisi Robert Ford'u yetkilendirmişti.