Muaz el-Hatib: Ağır silahlar verin

13 Kasım 2012

YDH- Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, Suriyeli muhaliflerin nitelikli silahlarla desteklenmesi çağrısında bulundu.

 

YDH- Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, Suriyeli muhaliflerin nitelikli silahlarla desteklenmesi çağrısında bulundu.

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de AFP'ye yaptığı açıklamasında, Suriyeli muhalif savaşçıların nitelikli silahlarla desteklenmesini isteyeceğini söyledi.

El-Hatib, "Muhalefet, nitelikli silahlara muhtaç. Nitelikli silah desteğinin yokluğu, Suriyelilerin trajedisini ve akan kanı artırmaktadır" dedi.

Reuters'in haberine göre de Muaz el-Hatib, "Dünyanın yeni Koalisyonu tanıması için alanda neler yaptığını göstermesi gerekiyor" dedi.

El-Hatib, Londra'da yayımlanan el-Hayat gazetesine yaptığı açıklamasında ise "Suriye'deki rejimle ne müzakereye ne de diyaloga gireceğiz. Bu karar, halkın kararıdır. Rejim, gitmelidir" dedi.

El-Hatib, "Arap Birliği'nin desteğini almak için Kahire'deyiz. Sonra da Birleşmiş Milletlerden destek talep edeceğiz. Eğer Koalisyon tanınırsa, muhalefetin silaha ulaşması kolaylaşacaktır" diye konuştu.

Katar’ın el-Cezire televizyonu da Körfez İşbirliği Konseyi'nin yanı sıra Fransa’nın da Amerika'nın desteğiyle Doha'da kurulan Koalisyonu, Suriye halkının tek meşru temsilcisi olarak tanıdığını bildirdi.

Lübnan, Irak ve Cezayir ise Arap Birliği'nin Koalisyon'u tanıma kararına karşı çıktı.