YPG: Hiçbir güçle müttefik değiliz

26 Kasım 2012

YDH- Suriye’deki Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) adlı partinin silahlı kanadı YPG, Suriye’deki hiçbir silahlı Kürt grubuyla müttefik olmadığını açıkladı.

 

YDH-Suriye’deki Kürdistan Demokratik Birliği (PYD) adlı partinin silahlı kanadı YPG, Suriye’deki hiçbir silahlı Kürt grubuyla müttefik olmadığını açıkladı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre PYD’nin askeri kanadı YPG, bugün bir bildiri yayımlayarak Suriye’de hiçbir silahlı güçle müttefik olmayacaklarını belirterek Suriye’nin Kürt bölgelerinde başka bir silahlı grubun kurulmasına da izin vermeyeceklerini açıkladı.

Suriyeli bazı Kürt liderlerin kuzey Irak’a gidip Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşmesinden sonra Suriyeli Kürt siyasi partilerinin de yer aldığı bir Özgür Kürt Ordusu’nun kurulduğu yönünde haberlere yer verilmişti.

YPG tarafından yayımlanan bildiride “Suriye’de bizim ittifak yapabileceğimiz hiçbir grup bulunmamaktadır, başka bir grubun kurulmasına da izin vermeyeceğiz” ifadesine yer verildiği bildirildi.

Bildiride ayrıca “Suriye Kürdistanı’nı savunmak isteyen herkes”e Suriye’de PKK’nın politikalarını izlemekte olan PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye katılmaları çağrısında bulunuldu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin girişimiyle bir araya gelip Kürt Ulusal Konseyi’ni oluşturan 15 siyasi parti, PYD’yi Erbil’de imzalanan ve Suriye’nin Kürt bölgelerinde yönetimin paylaşılmasını öngören Erbil anlaşmasına uymamakla suçluyor.

Geçtiğimiz hafta Kürt Ulusal Konseyi ile PYD liderlerinin Erbil’de toplanarak tüm Kürt silahlı gruplarının Yüksek Kürt Konseyi’nin komutası altında toplanması konusunda anlaşmaya vardığı bildirilmişti.

Ancak PYD’nin askeri kanadı olan YPG, bugün yayımladığı bildiride anlaşmayı reddederek Suriye’nin Kürt bölgelerinde hiçbir silahlı gruba izin vermeyeceklerini açıkladı.