19 bin Suriyeli mülteci sınırda bekletiliyor

28 Kasım 2012

YDH- Suriye’nin Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine sınır bölgelerinde 19 bin Suriyeli mültecinin Türkiye’ye giriş yapmak için beklediği bildirildi.

 

YDH-Suriye’nin Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine sınır bölgelerinde 19 bin Suriyeli mültecinin Türkiye’ye giriş yapmak için beklediği bildirildi.

Hatay’daki insani yardım gönüllülerinden YDH’ya yapılan açıklamaya göre Türkiye tarafından kabul edilmedikleri için sınırda bekleyen Suriyeli mültecilerin sayısı 19 bine yükseldi.

Suriyeli mültecilerin Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine sınırı olan bölgelerde oldukça zor şartlarda bulunduklarını belirten yerel kaynaklar, mültecilerin Türkiye’ye neden alınmadıklarına ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunulmadığını ifade etti.

Hatay’daki sivil toplum kuruluşlarının sınırın Suriye tarafında bekleyen mültecilere insani yardım ulaştırmaya çalıştıklarını belirten kaynaklar, ulaştırılan yardım malzemelerinin miktarının Türkiye’ye geçmek için bekleyen Suriyelilerin sayısının 19 bine ulaştığını gösterdiğini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda da Resu’l Ayn’da yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin, kamplardaki doluluk gerekçe gösterilerek Suriye tarafında bekletildiği bildirilmişti.