İdlib’de operasyon 30 militan öldürüldü

28 Kasım 2012

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin İdlib kentinde düzenlediği operasyonda 30 militanın ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin İdlib kentinde düzenlediği operasyonda 30 militanın ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye güvenlik güçlerinin Harem’de düzenlediği operasyonda 18 militan öldürüldü.

Suriye güvenlik güçlerinin Harem’deki operasyonunda “İdlib Şehitleri Tugayı” adlı silahlı grubun lideri Ebu Ali Canib’in de öldürüldüğü açıklandı.

Harem’e bağlı Busayna köyünde de operasyon yapan Suriye güvenlik güçlerinin 12 militanı ölü olarak ele geçirdiği ve silahlı gruplarla Suriye güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda Ömer el-Bekkur ve Nadir Süleyman adlı iki üst düzey militanın da öldürüldüğü bildirildi.

Öte yandan Suriye güvenlik güçlerinin Cisr eş-Şugur ile Mahambel yolu üzerinde 15 bombayı etkisiz hale getirdiği bildirilirken bombaların her birinin 75 ila 100 kilo ağırlığında olduğu açıklandı.

Terörist grupların bugün Şam’ın Cermana bölgesinde düzenlediği bombalı 4 ayrı bombalı saldırıda 40’tan fazla Suriyeli hayatını kaybetmişti.