Silahlı gruplar Resu’l- Ayn’dan çekildi

29 Kasım 2012

YDH- PYD ile Özgür Suriye Ordusu arasında varılan anlaşma ile Resu’l- Ayn’daki silahlı grupların kentten çekildikleri bildirildi.

 

YDH- PYD ile Özgür Suriye Ordusu arasında varılan anlaşma ile Resu’l- Ayn’daki silahlı grupların kentten çekildikleri bildirildi.

Kurpress haber ajansının bildirdiğine göre PYD ile Özgür Suriye arasında Halep’in Aynu’l- Arab bölgesinde varılan anlaşma sonucu Resu’l- Ayn’daki silahlı gruplar kentten çekildi.

Yapılan anlaşma gereği Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruba mensup militanlar, Resu’l Ayn’daki mevzilerinden çekilmeyi Kürt gruplar da kentte muhaliflere ait bayrağın asılmasını ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne bağlı kalmayı kabul ettiler.

Habere göre PYD’nin askeri kanadı YPG tarafından yapılan açıklamada da Özgür Suriye Ordusu ile Cebhetu’n- Nusra ve Guraba eş-Şam adlı silahlı gruplarla milit6anlarını Serikani’den (Resu’l- Ayn) çekmeleri konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Yapılan anlaşma sonrasında Cebhetu’n- Nusra ve Guraba eş-Şam adlı silahlı grupların militanlarını Asfar Neccar köyüne çekilecekleri YPG’nin ise Serikani civarındaki sanayi bölgelerine yerleşeceği, silahlı grupların kenti boşaltacağı ve esir takası yapılacağı bildirildi.

PYD’ye bağlı silahlı gruplar ile Özgür Suriye Ordusu adını kullanan silahlı gruplar arasında son 20 gün içinde Resu’l Ayn’da yaşanan çatışmalarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Öte yandan bugün silahlı grupların saldırıları sebebiyle Suriye ordusu tarafından geçici olarak kapatılan Şam havaalanı yolunda güvenliğin yeniden sağlandığı açıklandı.

El-Menar televizyonu, Suriye Enformasyon Bakanlığının güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında Şam havaalanı yolunda güvenliğin sağlandığını açıkladığını bildirdi.