Selim el-Hıs:Bush’un yardımını istemiyoruz

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan’ın eski başbakanlarından Selim el-Hıs, ABD Başkanı George Bush’un Lübnan’a

SAAF-Lübnan’ın eski başbakanlarından Selim el-Hıs, ABD Başkanı George Bush’un Lübnan’a yönelik insani yardım önerisini reddetti.

 

Şarku’l- Evsat gazetesinin haberine göre ABD’nin İsrail’in Lübnanlı sivillere yönelik saldırılarının ortağı olduğunu belirten Selim el-Hıs, “Bush, Lübnan’daki utanç verici cinayetlerde İsrail’in ortağıdır, Lübnan halkı Bush’un gayri insani yardımlarını kabul etmeyecektir” dedi.

 

“Bush, Lübnan’a yönelik insani yardımlara hazır olduğunu söyleyerek bize hediye verecekmiş, bizim onun gayri insani yardımlarına ihtiyacımız yok. Biz onu Lübnan halkının çektiği son acıların ve Lübnanlı sivillerin katledilmesinin doğrudan sorumlusu olarak görüyoruz” diyen Lübnan eski başbakanlarından Selim el-Hıs, ABD’nin İsrail’e yaptığı silah yardımlarına da değinerek “Lübnan’a atılan füzeleri ve bombaları İsrail’e Bush verdi. Gelişmiş tanklarla ve uçaklarla donatılan bu rejim bizim küçük ülkemizi hedef aldı” diye konuştu.

 

İsrail’in ateşkes ihlallerine de değinen el-Hıs, “İsrail 1701 sayılı ateşkes kararını her gün ihlal ediyor bu da bu ihlallerin büyük güçlerin teyidiyle yapıldığını gösteriyor” dedi.

 

Selim el-Hıs ayrıca İsrail’in ateşkes ihlalleri konusunda Lübnan hükümetinin de sadece kınamakla yetinmemesi gerektiğini belirterek İsrail’le buna destek veren ABD’nin BM’ye şikayet edilmesi ve bu konuda geniş çaplı bir siyasi ve diplomatik çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.