Batılı askeri uzmanın gözüyle Suriye Ordusu

16 Aralık 2012

YDH- Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Batılı askeri uzmanlar, Suriye rejiminin yakın bir zamanda devrileceği yönündeki açıklamaları gerçekçi bulmadıklarını söylediler.

 

YDH- Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Batılı askeri uzmanlar, Suriye yönetiminin yakın bir zamanda devrileceği yönündeki açıklamaları gerçekçi bulmadıklarını söyledi.
  AFP'ye konuşan batılı askeri uzmanlar, Suriye'deki silahlı muhaliflerin son dönemde elde ettikleri kazanımları kabul etmekle birlikte Suriye Ordusu'nun hala çözülmediği ve büyük şehirleri koruduğunu vurguladı.
  İspanyol Jeopolitik Enstitüsü'ndeki araştırmacılardan Bara Mikhail, "Suriye'deki rejimin darbe, dış müdahale ya da Batılı ülkelerin silahlı muhaliflere lojistik desteğini artırması dışında düşmesi mümkün değil. Çünkü Suriye'deki rejim, İçişleri Bakanlığı saldırısında olduğu gibi bazı zamanlar sürpriz saldırılarla karşılaşsa da askeri yapısını ve kurumlarını hala korumaktadır. Muhalifler ilerleme katediyorlar ve cesurlar. Ama Suriye'deki rejim de hala büyük şehirleri savunabilecek güçtedir" dedi.
  Beyrut'ta yaşayan Batılı askeri uzman sözlerine şöyle devam etti: "Ordudan ayrılmalar ve ölen askerlere rağmen Suriye Ordusu hala tüm mezheplerden 200 bin askeriyle varlığını koruyor. Şuana kadar dağılmayan Suriye Ordusu bir bütün ceset gibi hareket etmeye devam ediyor.
  Amerika istihbaratının yanı sıra NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün yaptığı açıklamada, Suriye'deki rejimin yakında devrileceğini söylemişti.