Filistinli gruplardan Yermuk’un bombalanmasına kınama

17 Aralık 2012

YDH- Hamas ve Fetih’ten sonra Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ile İslami Cihat Hareketi de Suriye Hava Kuvvetleri'nin Filistinlilerin yaşadığı Yermuk kampına düzenlediği saldırıyı kınadı.

 

YDH-Hamas ve Fetih’ten sonra Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ile İslami Cihat Hareketi de Suriye Hava Kuvvetleri'nin Filistinlilerin yaşadığı Yermuk kampına düzenlediği saldırıyı kınadı.

AFP'nin bildirdiğine göre Ahmet Cibril liderliğindeki Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi - Genel Komutanlık Sözcüsü Husam Arafat, "Yermuk Kampı'ndaki Abdulkadir el-Huseyni Camisinin Suriye Hava Kuvvetleri tarafından bombalandığında şüphe yok. Bombardımandan ötürü Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'den özür dilemesini ve olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatarak sorumluların yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Arafat açıklamasına şöyle devam etti: "Yermuk kampındaki onlarca Filistinlinin canına mal olan bombardıman  ve kampın askeri güçle basılması, kabul edilemez ve geçiştirilemez."

İslami Cihad Hareketi de bugün yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla Yermuk kampını hedef alan saldırıyı kınadı. Suriyeli ya da Filistinlilerin yaşamını yitirmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten İslami Cihad, Suriye'de akan kanın durması için Müslüman ve Araplardan sorumluluklarını üstlenmelerini istedi.

Suriyeli muhaliflere yakın İnsan Hakları Örgütü Mirsad'ın raporuna göre Suriye Ordusu'nun dün kampa düzenlediği hava saldırısında en az 8 kişi yaşamını yitirdi.

Başkent Şam'daki Yermuk mülteci kampında yaklaşık 150 bin Filistinli yaşıyor.