Ulusal Koalisyon’dan Faruk Şara’ya ret

18 Aralık 2012

YDH- Suriye Ulusal Koalisyon'u üyesi Ahmet Ramazan, Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara'nın krize siyasal çözüm bulunması çağrısını reddettiklerini söyledi.

 

YDH-Suriye Ulusal Koalisyon'u üyesi Ahmet Ramazan, Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara'nın krize siyasal çözüm bulunması çağrısını reddettiklerini söyledi.

Faruk Şara'nın Lübnan'da yayımlanan el-Ahbar gazetesine yaptığı açıklamaları, Londra'da yayımlanan Şarku’l Avsat gazetesine değerlendiren Ahmet Ramazan "siyasal çözüm dönemi sona erdi" dedi.

Suriye'deki krizin askeri yolla çözülemeyeceğini savunan Şara, ne Suriye ordusunun ne de muhaliflerin galip geleceğini söylemişti. Şara, krizin köklü çözümü için bölge ve Güvenlik Konseyi ülkelerinin destek vereceği tarihi bir girişimin zorunlu olduğunu ifade etmişti.

Ahmet Ramazan, ise Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamasında: "Rejimin başındakiler de rejimin düşmek üzere olduğunu anladılar. Bazıları, muhaliflerle ya da muhaliflere yakın kişilerle irtibata geçerek, rejimin düşüşü halinde kendi ve ailelerinin canlarını güvenlik altına almak istiyor.  Bazı yetkililer, rejimin düşüşünün yakınlaşmasıyla birlikte kendileri için çıkış yolları arıyor."

Şara'nın bu açıklamalarının iki yıl ve 50 bin kişinin ölümünden sonra gerçekleştiği için kabul etmediklerini ifade eden Ramazan, Şara'nın bu açıklamalarıyla Moskova dahil bazı tarafların Suriye krizinin siyasi yolla çözümü için girişimlerde bulunduğu döneme dek gelmesine dikkat çekti.

Bu tür girişimlerin hedefinin esasında Suriye rejimini kurtarmak olduğunu ifade eden Ramazan "Esed'in kalışı üzerine çözüm girişimlerinin dönemi sona erdi. Bu tür girişimler özellikle de savaşın Şam'ın kalbine ulaştığı bir dönemde ışık görmez" dedi.

Ramazan, "Devrim, hedeflerini gerçekleştirmek üzeredir. Güç ve nüfuz sahibiyken elde edemediklerini kazanmaları için onlara müsaade edilmeyecektir" dedi.

Geçiş sürecinde dahi rejimle diyaloga karşı çıktıklarını ifade eden Ramazan "Biz, geçiş sürecinde dahi rejimin varlığını korumasına karşıyız" diye konuştu.