“Tüm Rus ve İran vatandaşları devrimin meşru hedefidir”

18 Aralık 2012

YDH- Suriye Ulusal Koalisyonu üyesi Heysem el-Malih, Rusya'nın Suriye'de savaştığını belirterek Suriye'deki tüm Rus vatandaşlarının Suriye devriminin meşru hedefi olduğunu söyledi.

 

YDH-Suriye Ulusal Koalisyonu üyesi Heysem el-Malih, Rusya'nın Suriye'de savaştığını belirterek Suriye'deki tüm Rus vatandaşlarının  Suriye devriminin meşru hedefi olduğunu söyledi.

Rusya el-Yovm televizyonuna konuşan el-Malih, "Rusya, Suriye'de savaşıyor. Suriye'nin iktidarındaki çetesine, en basit silahından savaş uçağına ve savaş gemisine kadar her şeyi vererek destek olmaktadır. Rusya'nın Güvenlik Konseyi'ndeki vetosundan ötürü 50 bin vatandaşımızı kaybettik. Rusya'nın Suriye halkına karşı savaşmasından ötürü Suriye'deki tüm Rus siviller, Suriye devriminin hedefidir. İranlı siviller de Suriye devriminin meşru hedefidir. Çünkü İran da Suriye halkına karşı savaşmaktadır" dedi.

Koalisyon'un Humus'ta kaçırılan Rus vatandaşlar için arabulucu olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise el-Malih, şöyle yanıt verdi: "Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib'e sorun. Arabulucu olup olunmayacağına el-Hatib, karar verecektir."

Suriye'de Rus vatandaşlarının kaçırılmasını değerlendiren Uluslararası Güvenlik uzmanı Alexei Biletnikoff, "Rus vatandaşlarının kaçırılması, Rusya'nın Suriye politikasında bir değişikliğe yol açmayacak" dedi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, Rus ve İtalyan sivilleri kaçıran Suriyelilerin fidye talebinde bulunduğu belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kaçırılan Rusların kurtarılması için girişimlerin sürdüğünü belirtirken Rusya hükümeti, vatandaşlarına Suriye'ye gitmemeleri çağrısını yineledi.

Ulusal Koalisyon Üyesi Abdulbasit Seyda ise Suriye'deki Rus sivillerin kaçırılmasına tepki gösterek "Suriye devriminin hedefi, özgürlük, onur ve sosyal adalettir. Sivillerin kaçırılmasını kabul etmiyoruz. Kaçırma, terör eylemidir. Biz, bu tür eylemleri kınıyoruz. Çünkü Suriye devriminin imajını bozmaktadır. Biz, Suriye'deki Rus vatandaşların tehdit edilmesine karşıyız. Çünkü biz, Rusya'ya karşı değiliz. Rusya'yla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz" dedi.