“Nusra Cephesi’yle beraberiz”

21 Aralık 2012

YDH- Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih, Amerika tarafından terör örgütleri listesine eklenen Nusra Cephesi'ni kardeş olarak gördüklerini ve terörist nitelemesine karşı olduklarını söyledi.

 

YDH-Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih, Amerika tarafından terör örgütleri listesine eklenen Nusra Cephesi'ni kardeş olarak gördüklerini ve cephede beraber olduklarını söyledi.

Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih, Nusra Cephesi'nin Amerika tarafından terör örgütleri listesine eklenmesini kınayarak, "Suriye'de Beşşar Esed'in dışında terör eylemi yok. Nusra Cephesi, kardeşimizdir" dedi.

Katar’ın el-Cezire televizyonunun sorularını yanıtlayan Salih, Antalya'da kurulan yeni askeri oluşumdan umutlu olduğunu belirtirken "Nusra Cephesi'yle ilişkimiz, Suriye'de savaşan diğer gruplar gibidir. Savaşta onlarla beraberiz. Fakat bazı siyasi görüşlerde farklıyız. Fakat ne onların ne de Suriye'de savaşan başka bir grubun terörist ilan edilmesine karşıyız" dedi.

Salih, bir süre önce Türkiye'ye gelerek Antalya'daki askeri toplantıya katılmıştı. 500'ü aşkın komutanın katıldığı toplantıda Tuğgeneral Selim İdris, yeni askeri oluşumun komutanlığına getirilmişti.

Askeri eylemlere komuta edecek bir kişinin ilk defa seçimle belirlendiğini belirten Salih, sonucu büyük bir kazanım olarak gördüğünü söyledi. Salih, askeri açıdan Suriye'nin güney, batı, doğu, kuzey (İdlib, Halep) ve orta (Humus) olmak üzere beş cepheye bölündüğünü ifade etti.

Her cepheye komuta etmesi için 4 sivil ve 2 askeri komutanın tayin edildiğini belirten Salih, Selim İdris'in 30 kişiden oluşan komuta kademesi tarafından seçildiğini söyledi.

Tevhid Tugayı olarak Halep'in yüzde 60'ının kontrolünün kendi ellerinde olduğunu kaydeden Salih, Halep'in  merkezine çıkan yolların da kontrol altına  alındığını ifade etti.