Mısır ve Arabistan konusunda yeni bir ifşaat

01 Ocak 1970

SAAF-Mısır ve Arabistan’ın Hizbullah ve Hamas’ın yok edilmesi konusunda Filistin Özerk Yönetimi

SAAF-Mısır ve Arabistan’ın Hizbullah ve Hamas’ın yok edilmesi konusunda Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la görüştükleri açıklandı.

 

Baztab haber sitesinin Beyrut muhabirine dayandırarak verdiği habere göre İsrail Hizbullah savaşının başlamasından üç gün sonra Mısır güvenlik örgütü şefi Hüsnü Mübarek’i ve Kral Abdullah’ı temsilen Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la görüştü.

 

Yapılan görüşmede Mısırlı yetkili, Mahmud Abbas’a Mısır ve Suudi Arabistan’ın Hizbullah’la Hamas’ın İran’la olan irtibatını koparmaya ve savaş sonrasında bu iki örgütün eş zamanlı olarak ortadan kaldırılması için zemin yaratmaya karar verdiklerini bildirdi.

 

Mısırlı güvenlik yetkilisinin getirdiği mesajla ilgili olarak Mahmud Abbas’ın nasıl bir tepki gösterdiği konusunda herhangi bir bilgi verilmezken, Mısır ve Suudi Arabistan’ın el-Fetih’le Hamas arasında yaşanan rekabetten dolayı Mahmud Abbas’ı da bu plana dahil etmek istedikleri ifade ediliyor.

 

Söz konusu görüşmenin Mahmud Abbas’ın bürosu tarafından Arap basınına da sızdırıldığı; fakat etkili Arap basın kuruluşlarının sahiplerinin Suudi Arabistan ve Mısır’la olan ilişkilerinden dolayı bu haberi yayımlamadıkları belirtiliyor.