Sadr: Hükümet karşıtı gösteriler haklı

04 Ocak 2013

YDH- Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, bir süredir hükümet karşıtı gösterilere sahne olan el- Enbar’a bir heyet göndereceğini açıkladı.

 

YDH-Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, bir süredir hükümet karşıtı gösterilere sahne olan el- Enbar’a bir heyet göndereceğini açıkladı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak’ın başta el-Enbar olmak üzere bazı kentlerinde yapılan hükümet karşıtı gösteriler 12. gününe girerken Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, protestocularla görüşmelerde bulunmak üzere Enbar’a bir heyet göndereceğini açıkladı.

Bugün Bağdat’taki Seyyide Necah Kilisesine de bir ziyarette bulunan Mukteda Sadr, hangi din, etnik köken veya mezhepten olursa olsun Irak’ın toplumsal bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi.

El-Enbar’da düzenlenen hükümet karşıtı gösterilere de değinen Sadr, “Enbar’daki göstericilerin terörle ve Baasçılarla mücadele yasasının lağvedilmesi dışındaki tüm talepleri haklıdır” dedi.

Mukteda Sadr, “Karşılıklı ihtiyaçları ve Enbar halkının taleplerini öğrenebilmek için el-Enbar’a bir heyet göndereceğim” dedi.

Irak Maliye Bakanı Rafi el-İsavi’nin koruma görevlilerinin de bulunduğu bazı şahısların terör olaylarına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmasının ardından, başta el-Enbar olmak üzere çoğunluğunu Sünni Arapların oluşturduğu kentlerde hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor.

El- Enbar’da yapılan son gösteride Başbakan Nuri el-Maliki’ye istifa çağrısı yapılmıştı.