Türkiyeli Cihatçı: Hedefimiz Suriye'de İslam Devleti kurmak Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
SURİYE
12 Ocak 2013 · 01:00

Türkiyeli Cihatçı: Hedefimiz Suriye'de İslam Devleti kurmak

YDH- Suriye Ordusu'na karşı savaşan yabancı cihatçılar arasında yer alan bir Türkiyeli, hedeflerinin İslam Devleti kurmak olduğunu söyledi.

 

YDH- Suriye Ordusu'na karşı savaşan yabancı cihatçılar arasında yer alan bir Türkiyeli, hedeflerinin İslam Devleti kurmak olduğunu söyledi.
  Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Hattab adlı bir Türk cihatçı, Suriye'deki yönetimi devirdikten sonra İslam Devleti kurmak için çalışacaklarını söyledi. 
  Halep'teki Kerem el-Cebel bölgesinde savaşan Hattab "Suriyeli muhalifler istese de istemese de hedefimiz İslam Devleti kurmaktır. Bunun dışında bir yönetimi asla kabul etmeyeceğiz. Demokrasi ve laikliğe tamamen karşıyız" dedi.
  Türkiye'de şoförlük yaptığını belirten Hattab, 6 aydır Suriye'de savaştığını, daha öncesinde de 2 yıl Afganistan'da NATO güçlerine karşı silahlı mücadelenin içerisinde bulunduğunu ifade etti.
  Reuters muhabiri, görüntü alınmasına karşı çıkan Türkiyeli Hattab'ın Arapça bilmediğini ve Cundullah adlı bir örgüte mensup olduğunu aktardı.
 
Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 26.09.2026 12:35 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/11330/turkiyeli-cihatci-hedefimiz-suriye-de-islam-devleti-kurmak