Lebvani: İbrahimi'nin yakında istifasını bekliyorum

12 Ocak 2013

YDH- Suriyeli muhaliflerden Kemal Lebvani, İbrahimi'nin yakında istifa edeceğini iddia etti.

 

YDH- Katar'da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün üyelerinden Kemal Lebvani, BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'nin yakında istifa edeceğini iddia etti.
  Kemal Lebvani, bugün akşam İstanbul'dan el-Cezire televizyonuna telefonla bağlanarak yaptığı açıklamasında, Ahdar İbrahimi'nin yakında istifa edeceğini beklediğini söyledi.
  İbrahimi'nin görevinde başarısız olduğunu savunan Suriye Ulusal Koalisyon üyesi Lebvani "Müzakereler başarısız oldu. İbrahimi'nin yakında istifa edeceğini bekliyorum. Sorun şudur:  Bir heyet gönderiyorlar, bu heyet 6 ay sonra, Suriye'deki yönetimin suçlu olduğunu açıklıyor ve sonra da istifa ediyor" dedi.   Rusya'nın Suriye konusundaki tutumunun da değişmediğini belirten Lebvani "Suriye'deki yönetimi ciddi bir şekilde tehdit etmediğimiz sürece Rusya, tavrını değiştirmeyecektir" şeklinde konuştu.
Suriye yönetimiyle diyaloga karşı çıktıklarını ifade eden Lebvani, Suriye yönetimiye diyaloga girenlerin "kaybedenler"den olacaklarını söyledi.   Cezayirli diplomat İbrahimi, Şubat 2012'de Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi olarak seçilen Kofi Annan'ın istifasından sonra Ağustos 2012'de Annan'dan boşalan görevi devralmıştı.