Mursi: İran'la temasımız, Suriye devrimine destekle sınırlıdır

13 Ocak 2013

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İran'la olan temaslarının, sadece Suriye devrimine destek amaçlı konuları kapsadığını söyledi.

 

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İran'la olan temaslarının, sadece Suriye devrimine destek amaçlı konuları kapsadığını söyledi.

Suriye'ye askeri müdahaleye karşı olduğunu bir kez daha yineleyen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İranlı yetkililerle yaptıkları görüşmelerin Suriye devrimine destek çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.
  Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Von Rompuy'la düzenlediği ortak basın toplantısında Mursi "Suriye'nin bölünmesine ve Beşşar Esed yönetiminin devrilmesi için Suriye'ye askeri müdahalede bulunulmasına karşı çıkıyoruz. Arap Birliği ve dörtlü arasında düzenlenecek görüşmeler yoluyla Suriye'de istikrar ve güvenliğinin gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.
  Youm7'nin haberine göre İran-Mısır ilişkilerine değinen Mursi, "Mısır ile İran arasında düzenlenen görüşmelerde hakim konu, Suriye'dir. Geçen hafta İran Dışişleri Bakanı Salihi'nin ziyaretinde olduğu gibi İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ın gelecek ay yapacağı ziyaret, Suriye devrimiyle sınırlı olacaktır" dedi.
  Başkan Rumpuy ise Suriye'deki krizin siyasi yolla çözüme kavuşturulması için Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in istifasının zorunlu olduğunu belirtirken, AB olarak Mısır'a 6 milyar dolar kredi ve yardımda bulunacaklarını ilan etti.