Mısır İhvan’ı bölünüyor mu?

17 Ocak 2013

YDH- Mısır’daki İhvan-ı Müslimin cemaatinden ayrılan bazı liderlerin yeni bir örgüt kurduğu bildirildi.

 

YDH-Mısır’daki İhvan-ı Müslimin cemaatinden ayrılan bazı liderlerin yeni bir örgüt kurduğu bildirildi.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, İhvan-ı Müslimin cemaatinden ayrılan Kemal el-Helbavi öncülüğündeki çok sayıdaki kişinin örgütün ilkelerine uygun tebliğ çalışmaları yapmak üzere yeni bir örgüt kurduğunu bildirdi.

Henüz yeni bir isim almadığı belirtilen yeni örgütün Kahire’deki küçük bir apartmanda faaliyetlerine başladığını belirten el-Meyadin televizyonu, yeni grubun eğitime ağırlık vererek İhvan-ı Müslimin’in siyasete fazlaca ağırlık vermesinden kaynaklanan boşluğu telafi etmeye çalıştığını bildirdi.

Yeni örgütün kurucularından Kemal el-Helbavi, “Siyasi faaliyetlere yoğunlaşması, İhvan-ı Müslimin’in tebliğ faaliyetlerinde bulunamamasına sebep oluyor. Biz, ortaya çıkan bu boşluğu doldurmayı amaçlıyoruz” dedi.

İhvan-ı Müslimin’e bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi liderlerinden Abdulmuti Zeki ise konuyla ilgili olarak “az sayıda insandan oluşan küçük bir grup, İhvan-ı Müslimin ölçeğinde bir grup kuramaz. İhvan-ı Müslimin’in bir milyon üyesi bulunmaktadır ve tebliğ faaliyetlerini de bırakmış değildir. İhvan-ı Müslimin şu an siyasi faaliyetlerle meşguldür; çünkü mevcut şartlarda siyasi faaliyetler, tebliği faaliyeti hükmündedir” dedi.