Rasu’l- Aynlı Araplardan YPG’ye destek

19 Ocak 2013

YDH- Suriye’nin Türkiye sınırındaki Raesu’l Ayn kentindeki Arap gençlerin kentlerini silahlı grupların saldırısından korumak için YPG safında savaştıkları bildirildi.

 

YDH- Suriye’nin Türkiye sınırındaki Raesu’l Ayn kentindeki Arap gençlerin kentlerini silahlı grupların saldırısından korumak için YPG safında savaştıkları bildirildi.

Kurdpress haber ajansı, Resu’l Ayn ve civarındaki Arap gençlerin Türkiye tarafından desteklenen silahlı grupların saldırılarına karşı kenti korumak için Kürdistan Demokratik Birliği’nin (PYD) askeri kanadı olan YPG saflarında savaştığını bildirdi.

 Uzun bir süredir çatışma haberlerinin gelmediği Resu’l- Ayn kentine Türkiye üzerinden giren silahlı grupların başlattığı saldırılar sebebiyle şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirilirken YPG’ye bağlı milislerin son iki gün içerisinde 80 kadar Özgür Suriye Ordusu militanını öldürdüğü açıklandı.

PYD’ye yakın haber kaynakları, Türkiye tarafından desteklenen silahlı gruplarla YPG milisleri arasında yaşanan bugünkü çatışmalarda bir YPG militanının öldüğünü, 4 militanın yaralandığını, Özgür Suriye Ordusu militanlarından da 14 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Türkiye üzerinden girerek kenti ele geçirmeye çalışan silahlı grupların aralarında 7 tankın da bulunduğu ağır silahlarla saldırmasına rağmen YPG milislerinin direnişi sonucu geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

PYD’ye yakın kaynaklar, halen yer yer devam eden çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu militanlarının Türkiye’ye ait ambulanslarla Türkiye’deki hastanelere nakledildiğini belirtti.

Öte yandan kente saldıran silahlı grupların Resu’l- Ayn kentindeki evlerden çaldıkları eşyaları paylaştıkları Türkiye sınırında anlaşmazlık nedeniyle kendi aralarında da çatıştıkları belirtilirken silahlı grupların sahip oldukları tanklarla Resu’l- Ayn ve civarındaki bölgelere ateş açmaları üzerine bölgedeki Arap gençlerin de YPG ile birlikte silahlı gruplara karşı savaşmaya başladığı ifade edildi.