El-Hatip, geçiş hükümetine destek arayışında

21 Ocak 2013

YDH- Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatip, Katar'dan geçiş hükümetine destek sözü almak için Doha'ya gitti.

YDH- Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatip, Katar'dan geçiş hükümetine destek sözü almak için Doha'ya gitti.

El-Kuds el-Arabi gazetesinin haberine göre İstanbul'da düzenlenen toplantıların ardından Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatip, geçiş hükümetinin çalışmalarını sürdürebilmesi için gerekli olan mali destek sözünü elde etme amacıyla Katar'a gittiğini duyurdu.

  İstanbul'da Cumartesi günü başlayan Ulusal Koalisyon'un geçiş hükümeti görüşmelerinden, yeterli mali desteğin olmamasından ötürü bir sonuç alınamadı. Konsey Başkanı el-Hatip, Konsey üyelerinin çekimser kalmalarından ötürü, mali destek sözünü almak için toplantıları yarıda keserek Katar'ın başkenti Doha'ya yöneldi.
  Müslüman Kardeşler Cemaati, geçiş hükümetinin kurulmasını, uluslararası toplumun vereceği desteğe bağlı olduğunu açıkladı. Geçiş hükümetinin çalışmalarını sürdürebilmesi için günlük 40 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu belirten cemaate yakın kaynaklar, mali desteğin sağlanamaması halinde hükümetin kurulmamasını istiyor.
  Ulusal Koalisyon Üyesi Ahmet Ramazan da Konsey üyelerinin geçiş hükümetinin kurulmasında ittifaka vardığını fakat uluslararası toplumun her türlü desteğini ve kurulmasından hemen sonra tanınma sözü almaksızın geçiş hükümetinin kurulmasına karşı çıktıklarını söyledi.
  Ramazan "Uluslararası toplumun her türlü desteğini almayan ve tanınmayan bir hükümet, felçli bir hükümet olacaktır" diye konuştu.
  Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Radyo Europe 1'e yaptığı açıklamasında, Suriye muhalefetinin yeni görüşmelerde bulunmak için 28 Ocak'ta Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geleceğini duyurdu.