Suriye KDP’si: ÖSO, Kürtleri yok etmek istiyor

23 Ocak 2013

YDH- Suriye Kürdistan Demokrat Partisi, Resu’l- Ayn’a saldıran Özgür Suriye Ordusunun Kürtleri yok etmek istediğini belirterek YPG saflarına katılma tehdidinde bulundu.

 

YDH-Suriye Kürdistan Demokrat Partisi, Resu’l- Ayn’a saldıran Özgür Suriye Ordusunun Kürtleri yok etmek istediğini belirterek YPG saflarına katılma tehdidinde bulundu.

Radyo Neva’nın haberine göre Resu’l Ayn’a (Serikani) yönelik son saldırılarla ilgili bir basın toplantısı yapan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Abdulhakim Beşşar, Özgür Suriye Ordusu’nu Kürtleri yok etmeye çalışmakla suçladı ve “Eğer onlar gerçekten Beşşar Esed’e karşı savaşıyorlarsa Şam’a gitmelidirler” dedi.

Resu’l Ayn kentine yönelik bir haftayı bulan saldırıların kent halkına büyük acılar yaşattığını belirten Abdulhakim Beşşar, Özgür Suriye Ordusu’nu uyararak “eğer saldırılar sürerse biz de YPG ve diğer Kürt silahlı gruplarla birlikte onları kentten zorla çıkarırız” dedi.

Serikani’ye yapılan saldırıların Suriye Kürtlerini yok etmeye yönelik bir planın parçası olduğunu savunan Beşşar, “Serikani saldırıları, diğer Kürt kentlerine silahlı güç göndermemeleri konusunda muhalif koalisyon için bir ibret dersi olmalıdır; çünkü Serikani senaryosunun başka kentlerde tekrarlanması halinde tüm Kürt partiler ve Suriyeli Kürtler, onlara karşı çıkacaktır” dedi.