Cemaatlere siyaseti bırakın çağrısı

23 Ocak 2013

YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Cemaatinin eski üyelerinden Abdulmunim Ebu’l Futuh dini cemaatlerden siyaseti partilere bırakmalarını istedi.

 

YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Cemaatinin eski üyelerinden Abdulmunim Ebu’l Futuh dini cemaatlerden siyaseti partilere bırakmalarını istedi.

Müslüman Kardeşler Cemaati'nin eski liderlerinden ve Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmenam Ebul Futuh, Müslüman Kardeşler ve diğer dini cemaatlerden siyaseti bırakarak davet ve eğitim sahasına dönmelerini, yönetim üzerine mücadele ve rekabeti siyasi partilere bırakmalarını istedi.

Ebul Futuh, MBC Mısır kanalına yaptığı açıklamasında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik eleştirilerinin tepkiyle karşılanmasının sorulması üzerine "Cumhurbaşkanı Mursi'nin siyasetine karşı çıkıyoruz. Çünkü biz, vicdanımıza uygun duruşu tercih ediyoruz. Mısır'a başkan seçilenler, halkın meşru taleplerini karşılamak zorundadırlar" dedi.

25 Ocak'ta Tahrir Meydanı’nda düzenlenecek devrim kutlamalarına katılacaklarını belirten Ebul Futuh, "Devrim kutlamaları için Giza'dan Tahrir meydanına düzenlenecek gösteriye güçlü bir şekilde katılacağız. Taleplerimizi sivil bir şekilde dile getireceğiz. Şehitler için kısas, sosyal adalet kanunlarının çıkarılmasını isteyeceğiz" diye konuştu.

Müslüman Kardeşler Cemaati gibi dini cemaatlere seslenen Ebul Futuh, siyasi sahayı siyasi partilere bırakarak, kendilerinin eskiden olduğu gibi davet ve eğitim çalışmalarına yönelmeleri çağrısında bulundu.

Ebul Futuh "Dini cemaatlerin siyasi hayata girmesi, halkı kafa karışıklığına sürükledi. Dini partiler, İslam adına konuştuğunu iddia ediyor. Seçimlerde İslami olan ve olmayan gibi bir ayrım ortaya çıktı. Bu, Liberal partiler için haksızlıktır" dedi.

Ebul Futuh son olarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "ilan ettiği anayasayla, aldığı kararların güvence altında kalması maddesinin eklenmesini" felaket olarak niteledi.