Ürdün’de boykota rağmen 30 muhalif, mecliste

24 Ocak 2013

YDH- Müslüman Kardeşler ve diğer bazı grupların seçimi boykot etmesine rağmen, ilk sonuçlara göre 30 muhalif milletvekili parlamentoya girmeye hak kazandı.

 

YDH-Müslüman Kardeşler ve diğer bazı grupların seçimi boykot etmesine rağmen, ilk sonuçlara göre 30 muhalif milletvekili parlamentoya girmeye hak kazandı.

Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre Ürdün seçimlerine ilişkin ilk sonuçlar, Müslüman Kardeşler ve bazı diğer grupların boykotuna rağmen seçime bağımsız olarak katılan 30 muhalif adayın 150 sandalyeli parlamentoya girebileceğini gösteriyor.

 Haberde, parlamentoya girecek hükümet muhalifi milletvekilleri arasında Müslüman Kardeşler üyesi olmayan 8 ünlü İslamcının yanı sıra solcu ve Arap milliyetçisi milletvekili adayının da bulunduğu bildirildi.

Müslüman Kardeşler gibi bazı hükümet karşıtı muhalif grupların seçimleri boykot etmesine rağmen seçimlere ilişkin ilk sonuçların hükümet yanlısı milletvekillerinin sayısında azalma olacağını gösterdiği belirtildi.

Müslüman Kardeşler, bir bildiri yayımlayarak oyların satın atıldığını, o verme işlemi sırasında silinebilen tükenmez kalemler kullanıldığını ve oy verme merkezlerinde propaganda yapıldığını belirterek seçimlerin sağlıklı olmadığını öne sürmüştü.

Ürdün Yüksek Seçim Kurulu, seçimlere katılımın yüzde 56.7 olarak gerçekleştiğini açıkladı.