Muhalefetten Mursi'nin diyalog çağrısına olumsuz yanıt

28 Ocak 2013

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin dün akşam ilan ettiği ulasal diyalog, muhalefet tarafından reddedildi.

 

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin dün akşam ilan ettiği ulasal diyalog, muhalefet tarafından reddedildi.   Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin diyalog çağrısını değerlendirmek için bugün toplanan Ulusal Kurtuluş Cephesi, diyalog çağrısına olumsuz yanıt verdi.
  Cephe liderlerinin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında söz alan Anayasa Partisi Başkanı Muhammed Baradei, Mursi'nin ilan ettiği diyalogun göstermelik olduğunu belirterek diyaloga katılmayacaklarını açıkladı. Baradey "Mursi şartlarımızı kabul ederse diyaloga katılırız" dedi.
  El-Vefd Partisi Başkanı Seyyid el-Bedevi ise "Ulusal Kurtuluş Cephesi olarak bizler, Cumhurbaşkanı Mursi'nin diyalog çağrısını reddediyoruz. Biz daha öncesince bazı talepleri Cumhurbaşkanı Mursi'ye ilettik. Fakat taleplerimize olumlu karşılık alamadık. Bundan ötürü herhangi bir çalışma cetveli olmayan diyaloga katılmayı reddettik" dedi.
  Kongre Partisi Başkanı Amr Musa ise Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin esasında diyalog karşıtı olmadığını; ama hem ülkeye hem de halka yararı olacak ciddi diyalogtan yana olduğunu söyledi.
  Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin diyalog için sunduğu şartların başında ulusal kurtuluş hükümetinin kurulması ve anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapması için bağımsız bir komitenin kurulması yer alıyor.