“Dikkat et, sözlerin kaydedilip Amerikalılara iletilir”

01 Şubat 2013

YDH- Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye uyarılarda bulunduğu açıklandı.

 

YDH-Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye uyarılarda bulunduğu açıklandı.

Mısır’da yayımlanan el-Meşhed gazetesi, Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi Suudi Arabistan ziyareti öncesinde uyardığı ve “dikkatli ol, konuşmaların kaydedilip Amerikalılara iletilecek” dediğini öne sürdü.

Katar Başbakanının uyarısını, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 11 Ocak 2012’de Suudi Arabistan’a yaptığı görüşme öncesinde yaptığını öne süren gazete, Hamad bin Casim’in Mursi’ye “Arabistan’da söyleyeceğin her söz kaydedilecek ve Washington’daki Amerikalı yetkililere iletilecek” dediğini bildirdi.

Haberde, ayrıca Katar Başbakanı Hamad bin Casim’in Mursi’ye Suudi yetkililerden doğrudan mali yardım talebinde bulunmasını ve bu konuda ısrarcı olmasını da tavsiye ettiği belirtildi.

Gazeteye açıklamada bulunan kaynaklar, Suudilerin o dönemde Hamad bin Casim’in Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yaptığı bu uyarıdan haberdar olduğunu bu yüzden de Suudilerle Katarlılar arasında gerginlik yaşandığını ifade ettiler.