Hizbullah:ABD Lübnan’a nüfuz edemeyecek

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah’ın Dış İlişkiler Sorumlusu Nevvaf el-Musevi, Hizbullah’ın askeri alanda zafer

SAAF-Hizbullah’ın Dış İlişkiler Sorumlusu Nevvaf el-Musevi, Hizbullah’ın askeri alanda zafer kazandığı gibi siyasi alanda da zafer kazanacağını belirterek “Lübnan ABD’nin nüfuz alanı haline gelmeyecek” dedi.

 

Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Beyan gazetesinin verdiği habere göre ateşkes kararı sonrası süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Hizbullah Dış İlişkiler Sorumlusu Nevvaf el-Musevi, “Siyonistlere, askeri alanda elde etmeyi başaramadıkları ilerlemeyi, siyasi araçları kullanarak elde etmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

“Bazıları 1701 sayılı karardaki bazı belirsiz noktaları istismar ederek, yüz yüze mücadelede gerçekleştirmekten aciz kaldıkları hedefleri siyasi ve diplomatik çabalarla gerçekleştirmeye çalışıyor diyen Musevi, Lübnan savaşının hedefinin Hizbullah’ı yok etmek olduğunu belirterek “Lübnan’a yönelik saldırının asıl hedefi Direniş’i yok ederek ülkeye kolayca müdahale edebilmekti; ama Hizbullah’ın siyasi faaliyetleri ve manevraları yeni başlayan bir şey değildir, bütün bu meseleleri çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

 

Bazılarının İsrail’in Lübnan’a tekrar savaş açabileceği yönünde propaganda savaşı yaptığını belirten Hizbullah Dış İlişkiler Yetkilisi, “Siyonistler bir aydan daha kısa bir süre vermişlerdi; ama hedeflerini gerçekleştiremediler. Biz ayakta kaldık; çünkü ayakta kalacak gücümüz vardı, savaş İsrail güç yetiremediği için sona erdi” dedi.

 

Kimilerinin, bazı şartlardan yararlanarak aldıkları yenilgiyi telafi etmeye çalıştığını belirten Nevvaf el-Musevi, “askeri alanda galip geldiğimiz gibi, siyasi alanda da galip geleceğiz, Lübnan ABD’nün nüfuzu altına girmeyecek” dedi.