ABD: Mısır’da muhaliflerle yönetimi yakınlaştırmaya çalışıyoruz

05 Şubat 2013

YDH- Amerika, Mısır yönetimi ile muhalifler arsındaki görüş farklılıklarını gidermek için gösterdiği çabayı arttırdığını açıkladı.

 

YDH-Amerika, Mısır yönetimi ile muhalifler arsındaki görüş farklılıklarını gidermek için gösterdiği çabayı arttırdığını açıkladı.

Mısır’da yayımlanan Mısri el-Yovm gazetesinin haberine göre Amerika’nın Kahire Büyükelçisi Anne Patterson, Mısır yönetimi ile muhalifler arasındaki sorunun çözümü için iki tarafın görüşlerini birbirine yakınlaştırmaya çalıştıklarını açıkladı.

Amerika’nın Kahire Büyükelçisi Anne Patterson, İskenderiye kentinin batısında Amerikan yatırımlarıyla kurulan bir plastik fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada Mısır yönetimi ile muhalifler arasında; anayasa, azınlıklar, kadın hakları ve basın özgürlüğü gibi konularda uzlaşma sağlanması için çaba gösterdiklerini söyledi.

Mısır’ın zor bir süreçten geçtiğini belirten Amerikan büyükelçisi, Mısır’da demokrasi uğrunda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini ve onların acılarını paylaştığını söyledi.

Anne Patterson, “Demokrasi, oy sandıkları başında kuyruğa girmek veya canını feda etmek gibi özveriler gerektirmektedir ve Mısırlılar bu konuda büyük kahramanlıklar göstermiştir” dedi.