Marzuki’nin partisi de Nahda ile aynı fikirde

11 Şubat 2013

YDH- Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki’nin Cumhuriyet için Kongre Partisi Başbakan Hamadi Cibali’nin teknokrat hükümeti önerisini reddetti.

 

YDH-Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki’nin Cumhuriyet için Kongre Partisi Başbakan Hamadi Cibali’nin teknokrat hükümeti önerisini reddetti.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki’nin Cumhuriyet için Kongre Partisi, Başbakan Hamadi Cibali’nin siyasi bağlantısı olmayan teknokratlardan oluşan bir kabine kurma girişimini reddederek Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Partisi ile ortak bir tutum sergilemiş oldu.

Cumhuriyet için Kongre Partisi Başkanı Mahmud Abu, düzenlediği basın toplantısında “Biz, teknokratlardan oluşan bir kabine kurulmasına karşıyız. Çünkü böylesi bir hükümet, Zeynel Abidin bin Ali döneminin devlet adamlarının dönüşü için zemin yaratır” dedi.

Başbakan Hamadi Cibali, Tunuslu muhalif lider Şükrü Belaid’in öldürülmesiyle başlayan krizden sonra siyasi bağlantıları olmayan bir teknokrat hükümet kurmak istediğini belirtmiş; ancak mensubu olduğu Nahda Partisinden tepki görmüştü.

Cibali, partisinden gelen tepkiye rağmen hafta ortasına kadar teknokrat hükümeti girişimi konusunda başarısız olması durumunda istifa edeceğini açıklamıştı.