Şara-Hatib görüşmesi için temaslar devam ediyor

11 Şubat 2013

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara ile Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib arasında gerçekleşmesi beklenen görüşme için hazırlıklar sürüyor.

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara ile Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün Başkanı Muaz el-Hatib arasında gerçekleşmesi beklenen görüşme için hazırlıklar sürüyor.

Birleşmiş Milletler'in Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'yle Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara ile Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib arasında gerçekleşecek görüşmeyi organize etmek için yoğun çaba harcıyor.

Şarkul Avsat'ın Mısır'daki diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre İbrahimi ve Arabi, Şara-el-Hatib görüşmesi için dün bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatib, daha önce yaptığı bir açıklamasında, Suriye yönetiminin kabul etmesi halinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara'yla görüşmeye hazır olduğunu söylemişti.
  Öte yandan el-Hatib, Suriye yönetimine verdiği sürenin dün sona ermiş olmasına rağmen bugün çağrısını bir kez daha yineledi. El-Hatib, şu ana kadar Suriye yönetimiyle herhangi bir görüşmenin gerçekleşmediğini ifade etti.
  Arabi'yle yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamasında el-Hatib, "Suriye'nin kurtulması için hepimiz ölmeye hazırız. Halk, devrimini sonlandırmayacak. Yönetimin gitmesi gerekiyor. Suriye yönetiminin, halkın dramını anlaması için son bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Zayıf olduğumuzdan ötürü bu girişimde bulunmadım. Suriye'de daha fazla kanın akmasını engellemek için bu girişimde bulundum" dedi.
   Muaz el-Hatib dün de Kahire'de İbrahimi'yle bir araya gelerek, Suriye'deki krizin siyasi yolla çözüme kavuşturulması için görüşmelerde bulunmuştu.
  Ulusal Koalisyon Başkanı el-Hatib'in Suriye krizine çözüm bulmak için sunduğu Suriye yönetimi temsilcileriyle görüşme çağrısı, Suriye Ulusal Konseyi ve Suriye Ulusal Koalisyonu tarafından reddedilmişti.