Ulusal Koalisyonda Şam’la müzakereye destek artıyor

12 Şubat 2013

YDH- Ulusal Koalisyon adlı Suriye muhalifi örgüt içinden krizin Suriye yönetimiyle müzakereler yoluyla çözümünü destekleyen açıklamalar gelmeye başladı.

 

YDH-Ulusal Koalisyon adlı Suriye muhalifi örgüt içinden krizin Suriye yönetimiyle müzakereler yoluyla çözümünü destekleyen açıklamalar gelmeye başladı.

Amerika’nın müdahalesiyle Doha’da kurulan Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün temsilcilerinden Rima Felihan, el-Arabiya televizyonuna verdiği demecinde Şam yönetimiyle diyalogu desteklediklerini ve muhaliflerin siyasi çözümden yana olduğunu açıkladı.

Ulusal Koalisyonun bileşenlerinden Yerel Koordinasyon Komiteleri’nin resmi sözcüsü Rima Felihan, muhaliflerin askeri çözümden uzaklaşmaya başladığını belirterek Ulusal Koalisyonun Başkanı Muaz el-Hatib’in öngördüğü şekliyle geçiş hükümeti kurulması için Şam yönetimiyle diyalogu desteklediklerini söyledi.

Geçiş hükümeti için siyasi çözümden yana olduklarını belirten Rima Felihan, muhaliflerin kendi aralarında yapacakları bir toplantıyla diyalog konusunda resmi bir tutum belirleyeceğini açıkladı.

Doha Koalisyonunun Başkanı Muaz el-Hatib, ülkenin daha fazla zarar görmemesi için Şam yönetimiyle diyaloga hazır olduklarını belirtmiş; ancak Koalisyondan gelen tepkiler üzerine bunun kişisel görüşü olduğunu söylemişti.

Öte yandan Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar’ın İngiliz Guardian gazetesine verdiği demecinde “Ulusal diyalogun başlaması için Sayın el-Hatib’le gidebileceğim herhangi bir yabancı şehirde görüşmeye hazırım” dediği bildirildi.