Barış gücü silahsızlandırma göreviyle gelmesin

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, Hizbullah’ı silahsızlandırmak gibi bir görevle

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, Hizbullah’ı silahsızlandırmak gibi bir görevle gelmemesi durumunda BM barış gücünün Lübnan’daki varlığı konusunda herhangi bir sorunlarının olmayacağını belirtti.

 

Bugün Lübnan Newtvsat televizyonuna bir demeç veren Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, “Birleşmiş Milletler Barış Gücü ile Hizbullah’ı silahsızlandırmak gibi bir görevle gelmediği sürece herhangi bir sorunumuz yok” dedi.

 

İşgal sürdükçe Direniş’in kendini koruma hakkı bulunduğunu söyleyen Hasan Nasrullah, “Şimdiye kadar sabretmemiz, sürekli olarak sabredeceğimiz anlamına gelmez, Hizbullah ne şimdi ne de gelecekte kimseye garanti vermeyecektir” dedi.

 

Savaşın 14 Ağustos’ta sona erdiğini; ama İsrail’in kışkırtıcı eylemlerine devam ettiğini belirten Nasrullah, İsrail’in bu şekilde kendilerini çatışmaya sürüklemek istediğini ifade ederek “Eğer biz İsrail’in bu kışkırtıcı eylemlerine cevap verseydik onlar yeni bir karar yayınlatmaya çalışacaklardı, biz bundan dolayı soğukkanlı davrandık” dedi.

 

“UNIFIL ve Lübnan ordusu güney Lübnan’a yerleşir de İsrail bölgede kalmazsa operasyon yapmak için gerek kalmaz” diyen Hizbullah Genel Sekreteri, İsrail’in Lübnan’ın herhangi bir yerinde kalması durumunda kendilerinin de savaşmaya hakkı olduğunu belirtti.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın bu demecini Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kufi Annan’ın Lübnan ziyareti öncesi vermesi dikkat çekici bulundu.

 

BM Genel Sekreteri Kufi Annan, Lübnan’a yerleştirilecek 15 bin kişilik BM barış gücü ve bölge güvenliği konusunda temaslarda bulunmak üzere Lübnan’ı ziyaret edecek.