Muaz Hatib, ABD’ye ve Rusya’ya gidiyor

18 Şubat 2013

YDH- Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün Başkanı Muaz el-Hatib’in görüşmeler için Washington’a ve Moskova’ya gideceği bildirildi.

 

YDH-Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün Başkanı Muaz el-Hatib’in görüşmeler için Washington’a ve Moskova’ya gideceği bildirildi.

Rusya’nın Sesi Radyosunun haberine göre BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün Başkanı Muaz el-Hatib’in Suriye ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Moskova’ya gideceğini açıkladı.

Daha önce de Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Muaz el-Hatib’in Rusya’ya geleceğini açıklamıştı.

Ulusal Koalisyonun Sözcüsü Velid Bunni ise Muaz el-Hatib’in aldığı davet üzerine görüşmelerde bulunmak üzere Washington’a gideceğini açıkladı.

Muaz el-Hatib’in Suriye’de akan kanın durması için Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk Şara ile görüşebileceğini açıklaması, başkanı olduğu örgütten tepki toplasa da Birleşmiş Milletler, Hatib’in girişimini desteklediğini açıklamıştı.

Dün de Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye konusunda bir telefon görüşmesi yapmıştı.