Sabahi: Hükümetle diyalog şartımız İhvan’ın kapatılması

20 Şubat 2013

YDH- Mısır’da muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Cephesi liderlerinden Hamdin Sabahi, hükümetle diyalog için İhvan-ı Muslimin cemaatinin lağvedilmesini ön şart olarak koştuklarını açıkladı.

 

YDH-Mısır’da muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Cephesi liderlerinden Hamdin Sabahi, hükümetle diyalog için İhvan-ı Muslimin cemaatinin lağvedilmesini ön şart olarak koştuklarını açıkladı.

El Mısriyun gazetesinin haberine göre muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Cephesi liderlerinden Hamdin Sabahi, ülkedeki siyasi krizle ilgili olarak hükümetle görüşme masasına oturmak için ön şart olarak İhvan-ı Müslimin cemaatinin lağvedilmesini ileri sürdüklerini söyledi.

Hamdin Sabahi, “Mısır Ulusal Kurtuluş Cephesi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin siyasi krizin çözülmesi için yaptığı diyalog çağrısına gerekli garantileri almadan olumlu cevap vermeyecektir” dedi.

İhvan-ı Müslimin cemaatinin lağvedilmesinin talep ettikleri garantiler kapsamında yer aldığını belirten Sabahi, Mısır hükümetinin İhvan-ı Müslimin cemaatini yasalara uygun hale getirmesi gerektiğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muhammed Mursi ve Ahmed Şefik’in ardından üçüncü olan Hamdin Sabahi, yapılacak parlamento seçimlerinde de aday olmayacağını açıkladı.