Tunus’ta yasadışı bir silah deposu ele geçirildi

21 Şubat 2013

YDH- Tunus güvenlik güçlerinin bir evde yaptıkları aramada çok sayıda silah ve roketatarın da bulunduğu büyük bir silah deposunu ele geçirdiği bildirildi.

 

YDH-Tunus güvenlik güçlerinin bir evde yaptıkları aramada çok sayıda silah ve roketatarın da bulunduğu büyük bir silah deposunu ele geçirdiği bildirildi.

Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre Tunus İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin bir eve düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ve RPG roketatar ele geçirildiğini açıkladı.

Aryane iline bağlı Menheyle bölgesindeki bir eve yapılan baskında çok sayıda mühimmatla birlikte patlayıcı maddelerin de bulunduğu açıklandı. Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada olayla bağlantılı olarak 11 kişinin tutuklandığı ifade edildi. 

Tunus İçişleri Bakanı Ali Arid, daha önce güvenlik güçlerinin el-Kaide bağlantılı bir örgütü çökerttiğini açıklamıştı.

Öte yandan Şükrü Belaid adlı muhalif liderin öldürülmesinden sonra yaşanan siyasi krizin ardından Nahda Lideri Raşid el-Ganuşi ile Cumhurbaşkanı Munsif el-Marzuki'nin geniş tabanlı bir kalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardığı ve yeni hükümetin önümüzdeki hafta kurulabileceği bildirildi.