Irak kabinesinde değişikliğe gidiliyor

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, Başbakan Nuri el-Maliki’nin kabinede bazı

SAAF-Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, Başbakan Nuri el-Maliki’nin kabinede bazı değişikliklere gideceğini açıkladı.

 

Eş-Şarku’l- Evsat gazetesinde yer alan bir habere göre Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, Başbakan Nuri el-Maliki’nin hükümetin kurulmasının üzerinden 100 gün geçmesinin ardından kabinede bazı değişiklikler yapacağını açıkladı.

 

Başbakan Maliki’nin bazı bakanların çalışmalarından memnun olmadığını belirten Salih, bunun da Başbakan’ın hükümet yönetiminde liyakate önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

Başbakan Maliki’nin ulusal uzlaşma hükümetinin işletilmesine ve iç savaşı önlemek için Ulusal Uzlaşma ve Barış Planı’nın uygulanması doğrultusunda muhtelif grupların teyidini almaya çalıştığını belirten Berham Salih, yapılacak değişiklik konusunda ayrıntı vermezken değişikliğin Şii, Sünni, Kürt ve laik gruplar elinde bulunan bakanlıkların tümünü kapsayacağını söyledi.

 

Bazı şahısların hem hükümette yer aldığını hem de dışta durduğunu belirten Salih, bu kişilerin ya hükümette yer alarak uygulanan politikalara bağlı kalmak veya dışarıda durmak şeklinde bir seçim yapması gerektiğini belirtti.