Canbolat, İsrailli parlamenter Avital’le görüştü

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat’ın, İsrail parlamento üyesi Colette Avital

SAAF-Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat’ın, İsrail parlamento üyesi Colette Avital ile Fransa’daki sosyalist parti toplantısında bir araya geldiği bildiriliyor.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre İsrailli bayan milletvekili Colette Avital, bugün Lübnanlı Dürzi lider Velid Canbolat’la tesadüfen bir araya geldiğini ve görüştüğünü açıkladı.

 

İsrail radyosuna verdiği demeçte Canbolat’ın Suriye aleyhine çok sert sözler sarf ettiğini belirten Avital, “Onun (Canbolat) Hizbullah Genel Sekreterine karşı düşmanlığı son derece açık; o, Suriye Devlet Başkanı Esed’i de hileci, fasit ve yalancı biri olarak görüyor” dedi.

 

Avital’in danışmanlarından Yonni İzak da görüşmenin Fransız Sosyalist Partisi toplantısının kulisinde gerçekleştiğini belirterek Canbolat’ın Lübnan halkını İsrail çekici ile Suriye örsü arasında gördüğünü belirtti ve Canbolat’ın “asıl sorun Suriye’dir, Lübnan halkının Suriye’nin müdahalelerine karşı bir şeyler yapması gerekiyor” dediğini nakletti.

 

Canbolat’ın şahsen bütün gücüyle Suriye’nin Lübnan’daki nüfuzuna karşı mücadele edeceğini söylediğini ifade eden İsrailli bayan parlamenter, Cumhurbaşkanı Moşe Katsav’ın soruşturması devam eden cinsel taciz suçlaması sebebiyle istifa etmesi durumunda cumhurbaşkanlığı için aday olacağını da açıkladı.