Selim İdris silah için Brüksel'e gitti

06 Mart 2013

YDH- ÖSO Genelkurmay Başkanı Selim İdris, batılı ülkelerin ÖSO'ya silah desteğini sağlamak için Brüksel'e gitti.

 

YDH- ÖSO Genelkurmay Başkanı Selim İdris, batılı ülkelerin ÖSO'ya silah desteğini sağlamak için Brüksel'e gitti.
  Ulusal Koalisyona bağlı Antalya'da kurulan Ortak Askeri Komuta Konseyi adlı silahlı örgütün başkanı Tuğgeneral Selim İdris, ِbugün Brüksel'de AB Parlamentosu'nda yaptığı konuşmasında, ÖSO'nun silahlandırılması için AB'nin desteğini istedi.    AB'nin Suriye'ye uyguladığı silah ambargosundan ötürü ÖSO'nun da silahtan mahrum kaldığını belirten İdris, ÖSO'nun silahlandırılması halinde Suriye yönetiminin bir ay içerisinde devrilebileceğini iddia etti.
  İdris "Eğer, ÖSO'nun ihtiyacı olan silahları elde edersek, bir aydan daha kısa bir zamanda rejimi devirebileceğiz. Ben, söylediklerimden mesulüm. Fakat eğer ÖSO silahlandırılmazsa kriz daha da derinleşecek, Suriye yerle bir olacak ve mültecilerin sayısı artacak" dedi.
  Avrupa için Liberal ve Demokrat İttifakı milletvekilleriyle bir araya gelen İdris, şimdiye kadar sadece Körfez ülkelerinin Suriye halkının samimi ve vefalı dostu olduğunu ispatladığını söyledi. İdris, "Rejimin devrilmesinden sonra da Körfez ülkeleri, Suriye'nin imarına destek olacaklar" dedi.
  Özgür Suriye Ordusu'nun şuana kadar hiçbir devletten silah almadığını ifade eden İdris, ÖSO'nun silahlarını şimdiye kadar kara borsadan elde ettiğini kaydetti. İdris, "ÖSO'da 150 bin asker var. 250 bin devrimci de silahın gelmesi halinde ÖSO'ya katılmaya hazır" dedi. Her türlü aşırılığa karşı olduğunu vurgulayan İdris, kendisinin de mutedil İslamı desteklediğini söyledi.   Selim İdris, 3 hafta önce de Fransa'nın Başkanti Paris'e giderek, Fransa Savunma Bakanlığı yetkilileriyle ÖSO'nun silahlandırılması projesi üzerine görüş alışverişinde bulunmuştu. Paris'teki temasları sonrasında İdris, silahlandırma konusunda Fransa'nın desteğini kazandıklarını, Suriye halkının yakında iyi haberler duyacağını söylemişti.