Amerika ve Rusya: Cenevre Bildirisi'nde mutabıkız

08 Mart 2013

YDH- Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, bir kez daha Cenevre Bildirisi'nde mutabık kalındığını açıkladı.

 

YDH- Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, bir kez daha Cenevre Bildirisi'nde mutabık kalındığını açıkladı.   Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye'deki gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi.
  Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre Burns ve Bogdanov, Suriye'de akan kanın durdurulması ve Suriye ulusal diyalogu yoluyla siyasi geçiş sürecinin derhal başlatılması hususunda mutabakata vardı.
  Aynı zamanda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu danışmanı olan Bogdanov, Londra'da düzenlenen Yemen'in Dostları Konferansı öncesinde gerçekleşen görüşmede, Amerika ve Rusya'nın 30 Haziran 2012'de Cenevre'de düzenlenen konferansın sonuç bildirisine bağlı olduğunu ifade etti.
  Bogdanov, Burns'la yaptığı görüşmeden sonra BM Genel Sekreteri Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman'la bir araya geldi. Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan sorunların ele alındığı görüşmede, Suriye krizinin en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiği vurgulandı.